Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Τρώγε βραδέως …

Τριπλάσιες πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος έχει όποιος τρώει γρήγορα, σε σχέση με κάποιον που απολαμβάνει το φαγητό του.Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα μέχρι να αισθανθούν κορεσμό έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, πρόβλημα που επιδεινώνεται από την ύπαρξη ταχυφαγείων και τον περιορισμό των προγραμματισμένων γευμάτων.

Αυτό σημειώνουν Ιάπωνες ερευνητές στο περιοδικό «British Medical Journal».Τα ευρήματα υπογραμμίζουν πως οι διατροφικές συνήθειες και όχι μόνο το είδος και η ποσότητα που καταναλώνεται μπορεί να συμβάλλουν σε επιδημία παχυσαρκίας, λόγω της εξάπλωσης της διατροφής δυτικού τύπου σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Άνθρωποι που τρώνε γρήγορα μέχρι να νιώσουν κορεσμό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι. Για την έρευνα τους ο Hiroyasu Iso και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα ρώτησαν περισσότερους από 3.000 Ιάπωνες εθελοντές, ηλικίας 30 έως 69 ετών, σχετικά με τη διατροφή τους.

Περίπου μισοί από τους άντρες και λίγο περισσότερο από τις μισές γυναίκες δήλωσαν ότι έτρωγαν μέχρι να νιώσουν κορεσμό. Περίπου 45% των αντρών και 36% των γυναικών δήλωσαν ότι έτρωγαν γρήγορα.

Αυτοί που δήλωσαν ότι έτρωγαν γρήγορα μέχρι να νιώσουν κορεσμό είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν έτρωγαν μέχρι να νιώσουν κορεσμό και δεν κατανάλωναν γρήγορα το φαγητό.

Πηγή: Metropolis, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: