Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Το μυστικό για την μακροζωία είναι το φιλότιμο.

Το μυστικό για την μακροζωία είναι το φιλότιμο Το να είναι κανείς ευσυνείδητος και φιλότιμος, όχι μόνο οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή, αλλά και σε πιο μακρόχρονη, κατά δύο έως τέσσερα χρόνια πάνω από το μέσο όρο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, υπό τον δρα Χάουαρντ Φρίντμαν, ανακοίνωσε ότι το πόρισμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση και σύγκριση 20 προγενέστερων μελετών που συσχετίζουν συνολικά τη συμπεριφορά 8.900 ατόμων με την ηλικία του θανάτου τους, σύμφωνα με το New Scientist. Οι ερευνητές θεωρούν ότι το να είναι κανείς ευσυνείδητος, σχολαστικός, υπεύθυνος, αξιόπιστος και επιμελής στην εργασία του και στις άλλες του δραστηριότητες (π.χ. αθλητικές), αποτελεί το "κλειδί" για μια μακρύτερης διάρκειας ζωή, ακόμα και αν το επάγγελμά του είναι πιο αγχώδες από το μέσο όρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα επισημαίνει ότι οι εργατικοί και ευσυνείδητοι διευθυντές εταιριών, κορυφαίοι αθλητές, ακόμα και πολιτικοί διεθνούς βεληνεκούς, ζουν κατά μέσο όρο τέσσερα χρόνια πάνω από το μέσο όρο.Οι ερευνητές μελέτησαν το βαθμό ευσυνειδησίας χρησιμοποιώντας μια κλίμακα διαβάθμισης και αναλύοντας την ευσυνειδησία σε επιμέρους χαρακτηριστικά: οργανωτικότητα, σχολαστικότητα, επιμέλεια, αξιοπιστία, ικανότητα, τάξη, αίσθηση καθήκοντος, φιλοδοξία, αυτοπειθαρχία και περίσκεψη.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής, είναι η εξυπνάδα και το ευνοϊκό κοινωνικοοικονομικό στάτους. Σύμφωνα με τον δρα Φρίντμαν, οι ευσυνείδητοι άνθρωποι συνήθως ζουν πιο σταθερές, λιγότερο αγχώδεις ζωές και συνήθως δεν πίνουν, δεν καπνίζουν ή δεν αναλαμβάνουν πολλά ρίσκα.

Πηγή ΑΠΕ
23/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: